Naarajärvi matsalstugan i höstfärger
Naarajärvi lägret mitt i vildmarken
Övre stugan i skogsgläntan
Nedre stugan vid sjöstranden
Vildmarksstuga bäddar på träbänkar
Matsalstuga 16 sittplats vid bord
Grillstugan med grillplats
Naarajärvi sjöis för pimpelfiske
Naarajärvi naturbastun

Rustikt, enkelt och avkopplande. Här finns allt du behöver för uppleva vildmark i bekvämt boende intill fiskevatten.

Om du söker en genuin naturupplevelse då är Naarajärvi platsen för dig. Lägret är beläget 18 norr om Polcirkeln vid sjön Naarajärvi mitt ute i vildmarken utan elström. Här finns boende, mat och bad i vildmarkscamp som är uppbyggd enligt traditionella byggmetoder. Du kan vandra på 6 km längs Naarajärvileden från Rantajärvi eller använda bilvägen västerut från Rantajärvi och svänga in på en 2,5 km skogsbilväg.

Campen består av två rundtimmerstugor med 4 bäddar per stuga och vedeldad kamin. Grillstuga mitt i lägret med öppen eldplats och gjutjärnshäll för matlagning. Rundtimmerbastun med torvtak har vedeldad bastukamin och varmvattenberedare. Träbrygga finns vid sjöstranden för uppfriskande bad i sjön.

Lägret lyses upp med fotogenlyktor på hösten och vintern och på sommaren är det ljust dygnet runt.

Matsalstugan vid sjöstranden har 16 sittplatser vid bord och väggarna är byggda i naturträ. Matsalskök med 2 flyttbara gasolkök, välutrustad husgeråd och tillbehör för matlagning och matupplevelser i lägret. Roddbåt med ankare, 2 åror och 4 flytvästar finns att boka vid behov.

Naarajärvi sjön med sportfiske insjöfisk och inplanterad fisk. Det finns vandringsstigar och i augusti-september skogsbär och svampar i närområdet. Skogarna runt lägret är utmärkta jaktmarker för högvilt och småvilt.

Här kan du stanna upp och bara vara i tystnaden och känna naturen omsluta dig.