Bygdens engagerade personer och byaföreningen startade 1980 till 1990 en samnordisk läger- och gruppverksamhet. Ombildad till aktiebolag 1993-04-29 med lokalt ägande och 42 aktieägare i byn och utflyttade i Sverige. 25 års jubileum firas midsommarafton 2018 med lokal mat och trubadurmusik. Vi stödjer hållbar miljö och lokala ekonomin och samverkar med småföretag i bygden.

Rantajärvi Vildmark erbjuder stugboende 30 bäddar och konferenser till grupper upp till 40 personer. Boende och aktiviteter till enskilda, familjer och grupper. Kök med erfarna kockar och matsal med alla rättigheter. Förhandsbokning matservering och frukost i matsal och stugor. Stort antal gruppaktiviteter i natur, jakt och fiske och lokal guideservice.

Kulturkvällar i storhelger med trubadurmusik och mat och dryck. Stor gräsplan till sommaraktiviteter och vinteraktiviteter med snö. Naturen i direkt närhet med aktiviteter i sjöar och skogsmarker. Sommarbad 80 meter från stugorna vid badstranden. Vid Rantajärvi sjön finns vedeldad bastu och grillstuga.

Skogsmarker med lätta och krävande vandringsstigar. Sommar och vinter fiske i sjöar och bäckar. Natur med stor tillgång vilda bär hjortron, blåbär, lingon och svampar.

Stugorna är byggd i ortens trämaterial med mycket hög standard. Konferenshuset är hantverksbyggd 1932 med lokal byggnadskaraktär. Konferenslokaler med alla moderna faciliteter och trådlös wifi. Vi samarbetar med bygdens markägare med fullservice jakt älg, hare, räv, skogsfågel och lokal jaktguide service. Gästjägare erbjudes självständig jakt småvilt och skogsfågel i 6900 hektar varierande skogstyper.

Naarjärvi vildmarkscamp 6 km i väster med två 4 bädds timmerstugor, timrad naturbastu med torvtak, grillstuga och matsalstuga med gasolkök och husgeråd. Träbrygga till sjön vid bastun. Stugorna och bastun är vedeldade. Fotogen lyktor används på hösten och vintern. Lägret är byggd i trä med gammal traditionell stil. Naarajärvi sjön har naturlig insjöfisk och inplanterad fisk för spännande sportfiske året runt.

Livet med sommarens dygnsljus och midnattssol och vintern med kylan och norrskenet.

Vår värdegrund är ärlighet och uppriktighet och alltid bästa service till våra gäster.